Bra att veta

Festivalen erbjuder en möjlighet för er att visa upp ert hållbarhetsarbete. Metoden för veckan är främst självorganisering, vilket betyder att arrangören själv lägger upp sin programpunkt här på hemsidan och ansvarar för marknadsföring via sina egna kanaler. Läs mer under marknadsföring.
Projektledningen står för konceptet och dess spridning i regionen, vi hjälper till att bygga nätverk. Tillsammans arrangerar vi programpunkter för att göra festivalen till en vecka av handlingskraft, möten och framåtanda.

Festivalens programkalender är endast till för arrangemang som äger rum under festivalveckan. 18-24 okt 2021. Om ni har programpunkter under andra tider på året går det istället bra att lägga in i Hållbarhetskalendern. Hållbarhetskalender Västra Götaland | Facebook . Gör ett Facebookevenemang för er programpunkt och lägg till kalendern som medvärd.

För er ska det vara enkelt att arrangera.

 • Angående Covid-19.
  Hållbarhetsfestivalen kommer att äga rum vecka 42, 2021. Vi tror att det finns stora möjligheter och fördelar med att genomföra festivalen digitalt, men hoppas på att även kunna erbjuda möjligheter för publik att besöka festivalen. Vi följer de riktlinjer som råder och kommer att veta mer efter sommaren hur vi ska planera i detalj. Oavsett vad blir det en festival!
  För er arrangörer innebär det att ni antingen planerar ett digitalt arrangemang, eller ett fysiskt arrangemang som är anpassat till rådande restriktioner.

  Skall ni arrangera en fysisk programpunkt krävs framförallt två saker:
  1. Att ni genomför en riskbedömning för programpunkten. Utgå ifrån Folkhälsomyndighetens aktuella mall.
  2. Att ni tar in anmälningar, så att ni vet hur mycket besökare ni väntar komma. Detta för att inte överstiga de rådande riktlinjerna och för att undanröja risken för smittspridning. Om något är oklart kring detta får ni gärna höra av er till projektledaren, maria.von.wachenfeldt@studieframjandet.se, eller 0709-804019.

 • 2021 års tema är anti-korruption, men alla teman kring hållbarhet är välkomna
 • Arrangörer från alla samhällssektorer, kommuner, näringsliv, civilsamhälle och akademi är välkomna att arrangera programpunkter
 • Projektledningen för veckan kan hjälpa till med samordning av marknadsföring samt ansvarar för att konceptet och festivalen som helhet marknadsförs.
 • Letar du efter lokal till ditt arrangemang? Hör av dig till projektledningen så kan vi länka samman dig med lokala aktörer. Maila projektledare maria.von.wachenfeldt@studieframjandet.se, eller ring 0709-804019.